bugün

atatürk ün akrabalarının sır gibi saklanması

bazı dangalakların ima etmeye çalıştığı şey zübeyde hanımın 2. evliliğidir. genç yaşında dul kalan zübeyde hanım 2 çocukla bir başına kalmıştır. kendisi gibi eşini kaybetmiş olan eşraftan ragıp bey ile ikinci evliliğini yapmıştır. ragıp beyin de ilk evliliğinden iki oğlu ve bir kızıvardır. selanik'de bulunan ve bugün atatürk evi olarak müzeleştirilen evde bir dönem bütün aile birlikte yaşamışlardır.Atatürk, Ragıp Bey'in subay olan en büyük oğlu Süreyya Bey'e özenmiş ve gene onun yardımı ile askeri okula kaydolmuştur.üvey baba Selanik Gümrükler Başmüdürü Ragıp Bey, eşi Afet Hanım'ın genç yaşta ölümüyle 3 çocuğuyla dul kalıyor. Çocukları Süreyya, Hakkı ve Ruhiye.

bir halt varmış gibi mide bulandırıcı imalarda bulunulan akrabalar bunlardır.

her fırsatta değerlere saldırılmasından yakınan adamların gene her fırsatta başka değerlere bulaşmasını anlamak mümkün değil. ben de buraya öyle şeyler yazarım, öyle kutsal bellediğiniz insanlarla ilgili öylesine yüz kızartıcı hikayeler yazarım ki aklınız şaşar. ama "saygı" denen kavram, insanların dünyalarını yıkmamak gibi nedenlerden yazmıyoruz. insanlığı sizden öğrenecek halimiz yok çok şükür.


--spoiler--
Atatürk yaşamının sonlarında üvey babasından söz ederken 'Bana karşı çok saygılı davranmış, büyük adam muamelesi etmiştir' diye olumlu bir görüş sergilemişti ama evden ayrılışını Afet inan'a babasını yitiren bir çocuğun isyanı olarak şöyle açıklamıştı: "Anamın böyle bir aile bağı yapmasını takdir ettim. Ancak çocukluk duygum isyandan ibaretti." (Kaynak: Prof. Dr. Şerafettin Turan / Mustafa Kemal Atatürk / Bilgi Yayınevi)
--spoiler--

son bir söz de kemalist geçinen karacahillere. okumadan etmeden yoktu, boktu diye sağa sola çatmayın. vardı ve utanılacak bir şey yoktu. utanılacak tek şey anlamak yerine taptığınız adamın, hayatını dahi merak etmiş olmamanız.