bugün

nagehan alçı

eşi rok'tan (rasim ozan kütahyalı)'dan üç yaş büyüktür.
CV'sini resmen yayınlamıştır internette. *

"1977'de istanbul, Yeşilköy'de doğdum. istanbul (Erkek) Lisesinin ardından Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslar arası ilişkiler bölümünden mezun oldum.

Üniversitenin ilk yıllarında ingilizce ve Almanca'nın yeterli olmayacağını düşünüp ispanyolca öğrenmeye karar verdim. Üç yıl boyunca devam ettiğim ispanyolca kursları bitince Barcelona'ya gittim ve bir süre orada kalarak DELE diplomamı aldım. (ispantolca Toefl'a verilen ad). Ama tek bir Latin dili ile yetinmek istemedim. Üniversite 3. sınıfta Fransızca dersleri almaya başladım. Son birkaç yıldır ise Arapça öğrenmek için debelenip duruyorum.

Gazetecilik hikayeme gelince...Daha öğrencilik yıllarında macera hevesim ve merakımı gidermek için ne yapabilirim diye düşünürken Hürriyet Gazetesi'nin Dış Haberler Servisi'nde staj yaptım. Ardından 32. Gün programında bir staj daha. Bir sonraki yaz ise Avusturya'da yerel bir televizyonda devam ettim stajlarıma. Sıra okulu bitirip çalışmaya gelince tadı damağımda kalan medyanın kapısını çaldım tabii. Önce bir yıl Hürriyet Gazetesi. Karın tokluğuna özel haber muhabirliği. Ardından Çukurova Medya Grubu'nun açtığı MT sınavlarına girdim ve kazandım.

5 aylık eğitiminden sonra beni Show TV Haber Merkezi'ne gönderdiler. Irak Savaşı başlamak üzereydi. Kanalda dış haberleri hazırladım, simultane tercümeler yaptım. Bir yandan da kanal yöneticilerinin isteği üzerine diksiyon kurslarına devam ettim. 1 yıl ağır mesainin ardından AKŞAM Gazetesi'nden çağırıldım ve hafta sonu ekleri için röportajlar ve haberler yapmaya başladım. Bir süre sonra ilgimi tamamen dış politikaya yönelttim. Türkiye'nin AB sürecinde Brüksel, Strasburg, Lüksemburg üçgeninde çalıştım, Ortadoğu'nun sıcak merkezlerine gittim ve seyahatlerimin bir bölümünü gazeteye yaptığım haber ve röportajların yanı sıra SKY Türk televizyonu için belgeselleştirdim.

Kısacası 2002 Ekim ayından beri Çukurova Medya Grubu bünyesinde çalışıyorum. Şu sıralar AKSAM Gazetesinde haftada üç gun siyasi ve sosyal olaylar üzerine köşe yazıları yazıyorum, pazartesi günleri hafta roportajlari yapiyorum ve KanalTurk'te Sosyal Bigiler adli bir tartisma programi hazirlayip sunuyorum.

Gazetenin yanı sıra Dünya Turizm Yazarları Derneği Yönetim Kurulu üyesiyim.
Kendimde emin olduğum tek şey "koşturdukça daha çok var olduğum!"

http://www.nagehanalci.com/ben.htm