bugün

yedi kiremit

sayısı katılımcılarla belirlenen 2 gruptan 1. si yaklasık 5'er cm lik 7 tane kiremit parcasini kucuk bir daire icinde ust uste dizmesiyle oyunun ilk asamasi tamamlanir.

2. grup ise bu cember icinde ustuste dizilmis olan 7 kiremit parcasina belirli bir uzaklıkta bulunan cizgi arkasindan bir top ile vurmaya calisirlar.

2. grup elemanlari eger kiremitleri duzenini bozmayi yani ustuste duran kiremitleri cember dısına tasirmadan dusurmeyi basarirlarsa hemen dagilirlar cunku 1. grup elemanları topu tutan ilk adamla, 2. grup elemanlarını topla şişlemeye calişrilar. 1. grup elemanlari da dagılan 2. grup elamanlarına yakın olurlar ve birbirlerinden mumkun oldukca ayrık dururlarki topla paslasabilirler ve ayrık duran 2. grup elemanlarını gafil avlayabilirler.

ortam bu durumda tam bir kaos tur. 2. gruptan şişlenen adam elenir ve yeni oyun icin bekler. kiremitlerden uzaklasan 1. grup elemanlarının bu pozisyonunu sans bilen 2. grup elemanları hemen kiremitleri oyun basindaki gibi ustuste dizmeye calisirlar.

eger 2. grup elemanları kiremitleri dizerlerse onlar kazanir. yada 1. grup elemanlari top ile butun 2. gruptakileri vururlarsa 1. grup kazanir bu kez yer degisirler. cok harika bir oyundur. tam bir takım halinde uzlasma, arkadaslık gelistirme ve refleks sporudur.