bugün

champix

ilk 14 gün boyunca sigara içilerek sigarayı bırakmayı vaad eden ilaç. ilk 13 gün içip 14.gün bırakılıyor galiba ama ben 14.gün de içip 15.gün bıraktım. valla dün, yani 15.gün bir ara içesim geldi ama nedense içmedim. ilacın etkisimi yoksa nedir bilmiyorum. ancak bırakmış olduğumu hissediyorum.

ben kısaca bir iki tavsiye vermek istiyorum.

bence ilacı içmeye başladıktan sonra kendinizi tam olarak sigarayı bırakıyorum eyvah diye moda sokmayın. ben sigarayı sevdiğim için içiyordum, yani fiziki bir bağımlılığım yoktu. canım isteyince içer istemeyince sigara kokusunu duyunca tiksinirdim. ama şaka maka 14 sene paket alarak içtim bu mereti yani bir şekilde demekki bağımlıydım. son 3 aydır ise 1.5 paket banamısın demiyordu. o yüzden aslında benim için bunu bırakmak zor bişeydi. lafı şuna getireceğim, dün yani 15.gün sigarayı bırakıyorum mantığı ile değil ulan arada sırada içerim mantığı ile uyandım. ve sevgili okurlar inanmayacaksınız cebimde doluya yakın bir paken kent siyah slim ile gezdim. bir ara yakıyordum, unuttum sonra yakamadım kaldı öyle. bir müşterimi ziyarete gitmiştim adam bana sigara ikram etti hayır dedim. ancak bunların ne kadarı kendi iradem ne kadarı ilaç etkisi bilemiyorum.

sakın olayı büyütmeyin alın ilacı başlayın, o kadar. çünkü hakikatten gerisi geliyor. psikolojik olarak hazır değilim falan filan diye düşünmeyin. bu iş için kesinlikle psikoloji uygun olmuyor. direkt bırakın yani.

ben yan etki falan hissetmedim, belki saçma sapan rüyalarımın nedeni budur. şu an sağlam bir kahvaltıdan çıktım ancak canım istemiyor.

yani sonuç olarak sanırım işe yarıyor. ama ne kadarı kişisel ne kadarı ilaca bağlı bilemiyorum.

18.gün akşamı gelen edit: enteresandır, 3 gündür cebimde sigara paketi ile geziyorum ancak nedense içme isteği gelmiyor. az önce akşam yemeğimi yedim ve sigara paketi de masada 10 cm uzağımda yer alıyordu.